Lederskifte ved Adwice Vest-Lofoten

Staale-Wenche

Wenche Solgren (53) tar over som daglig leder for Adwice sin virksomhet i Vest-Lofoten, Ståle Fredriksen vier all sin tid til rådgivning og kundeoppfølging. – Helt udramatisk, mer som en formell endring av roller å regne, sier avtroppende Adwice-sjef i Vest-Lofoten, Ståle Fredriksen.

Wenche Solgren tar over som daglig leder av Adwice Vest-Lofoten AS 1. februar. Hun har vært en del av ledelsen sammen med Ståle Fredriksen og Erling Vestgård siden 2011.

Både Fredriksen og Erling Vestgård fortsetter som seniorrådgivere og partnere i Adwice. Begge er eiere og sitter i styret både i Adwice Vest Lofoten AS og i morselskapet Adwice AS.

Når Solgren overtar som daglig leder, styrker i realiteten Adwice sin rådgivningskompetanse ved at Ståle Fredriksen vier all sin tid til rollen som seniorrådgiver.

– Bransjen er i stor endring. Vi i Adwice jobber hardt for å være langt framme med skybaserte systemer og rådgivning som skal gi våre kunder en enklere hverdag , sier Ståle Fredriksen.

Wenche Solgren rykker opp fra nestleder til å bli daglig leder for Adwice sin virksomhet ved kontorene på Leknes, Ramberg og Sørvågen. Hun har mer enn ti års erfaring som autorisert regnskapsfører.

– Jeg gleder meg og føler meg heldig. Gleder meg til å lede Adwice Vest-Lofoten AS med over 30 ansatte, 600 kunder og en årlig omsetning på over 30 millioner kroner. Med så mange engasjerte og dyktige medarbeidere rundt meg, er jeg privilegert som får denne muligheten, sier Wenche Solgren.

– I realiteten har Wenche og jeg delt på oppgavene som ligger på daglig leder. Hun har hatt den daglige driften av kontorene og fungert som en kontorleder, mens jeg har hatt de overordnede og utadrettede oppgavene. Slik sett er endringene mer å anse som en formell endring av roller: Hun får et totalansvar, mens jeg kan rendyrke rådgiverrollen og kundefokuset, sier Ståle Fredriksen.

Samtidig som Wenche Solgren tar over som daglig leder, utvides staben med to nye Adwice-ansatte ved avdelingen på Sørvågen. I løpet av 12 måneder, rekrutterte Adwice ti nye ansatte fram til i fjor høst.

– Jeg er virkelig stolt over at Adwice tiltrekker seg kompetent arbeidskraft. Det er helt nødvendig for at Adwice skal være fremoverlent og trygg i leveransen av skybasert regnskap, teknologi og rådgivning av høy kvalitet, sier den påtroppende Adwice-sjefen i Vest-Lofoten.

– Som leder er jeg opptatt av å bygge en kultur med basis i Adwice sine verdier. Dette innebærer i praksis at vi både internt og eksternt har god dialog, er fremtidsorienterte og jobber sammen for å finne de beste løsningene. Har vi det i tillegg moro, skaper vi overskudd både hos kunder og blant kolleger, sier Solgren.

Adwice-sjef Johan Thomas Hegdahl er svært fornøyd med at selskapets nye leder i Vest-Lofoten er rekruttert internt.

– Wenche er tilbudt jobben. Hun hadde heldigvis lyst og har sagt ja. Det er vi veldig glade for. Hun har solid bakgrunn, lang erfaring og god kjennskap til både kunder og ansatte, sier Hegdahl.

Adwice har totalt 60 ansatte i Lofoten og Vesterålen idet de siste av totalt ti nytilsatte tiltrer sine stillinger ved månedsskiftet.

Adwice er lokalt eid og leverandør av moderne regnskapstjenester, verdiskapende styringsverktøy og rådgivning til små og mellomstore bedrifter og kjedesammenslutninger.

Omsetningen i 2017 passerte 47 millioner kroner.

– Teknologi er et område vi satser mer på i fremtiden. Med bakgrunn i effektiviseringsmulighetene som ligger i dette, kan våre kunder spare mye tid på administrativt arbeid, og heller bruke tiden til verdiskapende arbeid i egen virksomhet, sier Johan Thomas Hegdahl.

Tekst: Aidem AS
Foto: Aurora Borealis Multimedia AS​

Nyhetsbrev desember 2018
Skatteendringer for 2018

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.adwice.no/

Flere aktuelt saker

I vår og sommer kunne bedrifter med stort omsetningsfall som skyldtes koronapandemien, søke om kompensasjon til dekning av faste uunngåelige kostnader...
Kompensasjonsordning 2 – for foretak med stort omsetningsfall I den nye kompensasjonsordninger skal bekreftelse fra regnskapsfører eller revisor lever...
Reiselivsnæringen er hardt rammet av koronapandemien som har medført reiserestriksjoner, strenge smitteverntiltak med tilhørende bortfall av kunder og...