Fra partner i Oslo til rådgiver på Leknes

Fra partner i Oslo til rådgiver på Leknes

1. november starter Gry Langhelle som rådgiver og teamleder ved Adwice-kontoret på Leknes. Med seg i bagasjen har hun lang erfaring fra regnskapsbransjen i Oslo, ikke minst fra tiden som partner i Procurator. 

To ting peker seg raskt ut som karaktertrekk i CV-en til Gry Langhelle (45): Stabilitet i form av få og langvarige arbeidsforhold, og stadige faglige påfyll gjennom videreutdanninger. Slik sett representerer den første delen av Lofot-livet et brudd på hennes arbeidskarriere så langt.

Etter nesten 15 år i ulike roller i de eksterne revisjons- og regnskapsselskapene KPMG og Procurator i Oslo, hadde hun et ønske om å arbeide i ei intern økonomiavdeling.

– Jeg ville prøve noe nytt innenfor bransjen, men kjente fort at det ble feil for meg.

1. november er hun tilbake som rådgiver i et kunderettet regnskaps- og rådgivingsselskap. Da begynner hun i stillingen som teamleder og rådgiver innen økonomi på Leknes-kontoret til Adwice. Det er Adwice-sjef Johan-Thomas Hegdahl svært fornøyd med:

– Gry har en bakgrunn som både forsterker og kompletterer et allerede sterkt og kompetent team i Lofoten og Vesterålen. Å få inn en person med erfaring fra bransjen i andre deler av landet, åpner for nye impulser, sier Hegdahl og legger til:

­– I tillegg til hennes tunge faglige bakgrunn og ledererfaring, så har hun vært partner i tilsvarende virksomhet i Oslo i fem år. Om ikke det var nok, så har hun altså relasjon til Lofoten.


Gry har en bakgrunn som både forsterker og kompletterer et allerede sterkt og kompetent team i Lofoten og Vesterålen.

Johan-Thomas Hegdahl
Adm.dir. Adwice

Ektemannen Halvard er fra Gravdal, og Gry Langhelle har slik sett mange års erfaring som «familieturist» i øyriket.

– Vi har tilbrakt mange ferier i Lofoten, og jeg vet slik sett at jeg trives her, sier hun.

Etter 25 år i hovedstaden, vitner likevel dialekten om at hun har flyttet før.

– Dialekten har fulgt meg, og kommer fortsatt til å gjøre det, slår hun fast.

Opprinnelig kommer hun fra Sandnes. Hun flyttet til hovedstaden for å ta fatt på økonomistudiene:

 • ​I 1992 var hun ferdig utdannet bedriftsøkonom fra Oslo Handelshøgskole, men utdanningen skulle vise seg å være langt fra ferdig med det.
 • ​Neste skritt var diplomøkonom med eiendomsmegling som spesiale i 1996.

Fra 1997 til 2005 arbeidet Langhelle i KPMG. Både i denne perioden, og under tiden som ansatt, partner og eier i Procurator (2005-juli 2016), har hun jevnt og trutt tilegnet seg ny kunnskap gjennom ytterligere utdanning.

Masterprogrammet ble fullført ved BI Senter for lederutdanning.

 • ​Investering og finansiering (2002), operasjonell revisjon og risikostyring (internrevisjon) i 2003, bedriftsøkonomisk analyse med beslutningsverktøy i 2004 og til slutt en avsluttende master innen consulting i 2006.

Siste skuddet på utdannings- og karrieretreet var å bli autorisert regnskapsfører.

 • ​Det ble hun etter å ha studert skatterett, eksternregnskap og avgiftsrett i 2009. 1. januar 2010 var godkjenningen på plass.

Videreutdanningene er tatt ved siden av full jobb og mammarolle. Barna er nå 18 og 22 år, og bor fremdeles i Oslo.

– Utdanningen er tilpasset en situasjon med jobb og familie. Jeg hadde ikke lyst å flytte til Bergen, derfor ble masterprogrammet tatt modulbasert ved å følge samlinger, sier Langhelle.

Investeringsselskaper er det jeg har jobbet desidert mest med, i tillegg til eiendom og shipping.

Gry Langhelle
Nytilsatt 

I Procurator har hun, i tillegg til å være partner og eier de siste fem årene, vært teamleder med både fag- og personalansvar.

– Investeringsselskaper er det jeg har jobbet desidert mest med, i tillegg til eiendom og shipping. Systemsiden, det å utnytte alle operative systemer best mulig, er også et område jeg har arbeidet mye med, sier Gry Langhelle.

Til vinteren ser hun fram til å benytte skiløypene rundt Leknes, de har hun til nå bare hørt om. Fram til snøen legger seg, benytter hun treningssenter for å holde seg i form.

– En del av fritiden går til trening, ja. Så strikker jeg og leser mye, sier Langhelle som ser fram til å benytte fjellene mer enn hun har fått gjort i løpet av den første tiden som Lofot-beboer.

Ved ansettelsen av Langhelle, har Adwice utført alle planlagte rekrutteringer for 2016.

I januar ble Arnfinn Gald presentert som leder for Adwice Vesterålen. Robin Næss og Marita Hansen var allerede på plass som henholdsvis rådgiver og regnskapskonsulent. Med bakgrunn i sterkt økende oppdragsmengde, gikk Adwice Vesterålen i sommer ut og kunngjorde at de kom til å tilsette ytterligere én medarbeider til høsten. Den artikkelen responderte Marianne Hansen på, og 3. oktober startet hun som konsulent ved Vesteråls-kontoret.

Hilde Taraldsen ble tilsatt som leder for fag og kvalitet i sommer, og begynte i Adwice AS i månedsskiftet september/oktober.

Ønsker du å jobbe i Adwice?

Når det er konkrete behov for nye Adwice-ansatte, legges ledige stillinger ut her (KLIKKBAR LENKE) .

Ønsker du at vi skal vite om deg ved framtidige stillinger, er du hjertelig velkommen til å knytte kontakt gjennom å fylle ut en uforpliktende, åpen søknad her på adwice.no: 

Skatteetaten har innført tvangsmulkt ved for sen l...
«Tellbakestrømmar» til Adwice Vesterålen

Karriere hos Adwice

Adwice - En enklere hverdag

 • For oss er det betryggende å vite at en så viktig samarbeidspartner gjør strategiske valg som kan være med på å bringe også oss videre.
  Frode Hov Daglig leder - Lofoten Links AS
 • Hos Adwice kan vi alltid stole på at jobben blir gjort av kvalifiserte ansatte. Vi har alltid fått personlig og god oppfølgning, og føler virkelig at vi blir godt ivaretatt.
  Rita Iren Nordheim Daglig leder - Zicco AS og Lupin AS
 • Adwice gjør alt som har med regnskap og lønn fra A til Å. Vi får månedsrapporter slik at vi har oversikt, og er veldig fornøyd med jobben som gjøres.
  Kato Berg Daglig leder - GeoLofoten AS
 • 1